hammer bakker 2017

2. Afdeling Hammer Bakker 8. juni 2017:

 

Start: Grindsted Hallen i Hammerbakker Nord.

 

Stævneleder: Gitte Møller - mød hende.

90 ryttere i skoven på denne milde men vejrskiftende aften. En go' aften til en MTB tur. Det blev så endnu bedre af en vel tilrettelagt rute med masser af udfordringer. 4 hold i Åben Klasse formåede at køre turen på under 80 minutter. Imponerende! Gud ved om de har en motor i navet? Nej selvfølgelig har de ikke det, men udfordringen ligger så ikke nødvendigvis i at holde sig indenfor tidsgrænsen, men at slå konkurrenterne i klassen. Vi andre mere dødelige kan godt drømme om at nå alle poster, MEN Gittes rute var tiltænkt at vi skulle kunne nå 10 poster eller lige derover. Det holdt stik. Vi havde det bare så dejligt. Tak!

 

Vinderholdet i Åben Klasse (Jan & Rene, Team Skoda/JGKI) opnåede fulde 100 point på 79 min 11 sek.. Begge de herrer træner til de helt store oplevelser i sommer. Jan skal ned og klatre 5.500 højdemeter i de franske alper, og Rene skal lede en større flok Skoda folk til Prag.

Deres rute i Hammer Bakker havde følgende forløb:

13, 4, 9, 11, 6, 3, 1, 14, 8, 5, 7, 12, 10, 2, 15. Præcist 33 km jf. Renés computer! Det må siges at være det ideelle vejvalg. Hvordan var dit sammenlignet?

 

Næste afdeing køres i Tranum med Pepe som banelægger. Jeg har ladet mig fortælle, at vi også kommer i en del af Fosdalen. Hele området meget spændende med alt fra det helt flade til det meget kuperede.

Vi ses!

Per webber

Skulle du ha' lyst til at læse om en af de mere dødeliges oplevelse så fortsæt eller glem det. Lov mig, at du griner af, inden vi ses igen. Nej så slemt var det vel ikke, men det fungerede bare ikke med at finde den optimale rute den aften.

 

Jeg nåede 10 poster på en samlet tid af 86 min 44 sek og et samlet pointtal på 59 og en placering som nr. 10 i Veteran klassen. Kørte sammenlagt 24.76 km med en gennemsnitsfart på 16.1 km/h og en max hast. på 39.8 km/h. Samlet stigning 313 meter.

 

Aftenens største brøler var starten. Kørte først efter P13 men fortrød og kørte tilbage mod P15. Morale: Følg din første indskydelse! En mindre fehler var så, at jeg kørte ind for tidlig til P15. Skulle have taget vejen efter. Derefter var tanken så P9, men vejen op til P9 lignede en gang mudder, og så kommer næste brøler. Kørte derfor mod P11. Det kunne for så vidt godt forsvares, men så kommer en tredje brøler. Frem for at køre til P6 vælger jeg så at køre til P8. Tænkeren fungerede slet ikke. Var helt ude i hampen. Benene var ellers ok, men kontakten mellem ben og hjerne var afbrudt, og jeg var nu låst i mit fortsatte vejvalg. Kørte P5, P7, P12, P10, P2. Ved P2 havde jeg fortsat 1/2 time tilbage, og regnede ud, at jeg kunne nå P13, P4 og slutte af med P6, men puha der var langt til P13, og vejvalget op til P4, på den indlagte sorte streg, var en stor stigning. Der røg de sidste kræfter og P6 måtte opgives.

 

Aftenens målsætning var 10 poster, men ovennævnte vejvalgs teknik var bare ikke go' nok. Det bliver bedre næste gang i Tranum, tror jeg.

Per webber

Min rute