etape 4

4. afdeling søndag den 17. januar 2016 kl. 12 fra Svenstrup

 

Arrangør: Sportshøjskolen Kontakt: gittemoller.fitness@gmail.com

 

Startsted: Højvanghallen, Bautastenen 25, 9230 Svenstrup J.

 

Tak til Gitte og alle hendes hjælpere for et godt stævne. Herligt at vintercupnord endelig kunne byde på rigtig sne!

Brikke!

Brikke, du ved ham vi kører rundt og stempler posterne med, har lige et lille budskab til dig om korrekt montering af backup kortet.

For dem som ikke lige ved det, så er Emit systemet forsynet med et manuelt backup system. En sikkerhed hvis nu lige det elektroniske skulle svigte. Alle postenheder er forsynet med en lille pig hvis placering i enheden er forskellig fra de forskellige postnumre. Når du stempler som foreskrevet, og har backup kortet monteret korrekt, så afsættes en prik i backup kortet som fortæller os hvilken enhed du har stemplet. Får vi behov for det, kan vi altså kontrollere back kortet, og se dine stemplinger.

Backup kortet skal monteres korrekt hvilket du kan se her. For en sikkerheds skyld, og fordi vi kører lidt vildt ind imellem, så beder vi dig lige hæfte backup kortet til brikken med et lille stykke tape i den en ende.

Backup kort og tape finder du der hvor du afhenter din brik før løbet. Du er selv ansvarlig for at montere det korrekt. Tak og go' tur!

Historisk information om ruten:

 

Nåede du, at få kigget på det historiske "Godthaab Hammerværk" som du passerede på din vej? En historisk perle! Se kort lidt nord for post 14.

Godthåb Hammerværk ligger ved Guldbækken. En bebyggelse opstået omkring en papirfabrik anlagt i 1797. Hammerværket er et stort industrianlæg, der består af en række værksteder, smedje, lagerhaller m.m. De nuværende bygninger er bygget først i 1900-tallet.

Det var smeden Christian Zink, der i 1858 lejede den nedlagte papirfabriks bygninger med tilladelse til at ombygge den til hammerværk. Senere købte han bygningerne og det er her de kendte haveredskaber fra 'Zink' og senere 'Lysbro' blev produceret. I 1987 fusionerede Zink med den finske fabrik 'Fiskars' og alt smedearbejde stoppede i Godthaab. Efter fabrikken lukkede har lokale kræfter kæmpet for at bevare industriområdet som et arbejdende museum. Det lykkedes, da fabrikken blev fredet i 2006 og nu kan besøgende opleve hvordan turbinen trækker de gamle maskiner og se hvordan man smeder knive og andre redskaber. Det er Den Selvejende Institution Godthaab Hammerværk der ejer og driver museet. (2007)

Du vil, på din tur igennem terrænet, passere, et for Aalborg bemærkelsesværdigt historisk område, "Slaget ved Svenstrup" mellem Skipper Clements bondehær og Adelshæren med Johan Rantzau' lejehær i spidsen. Læs hele den spændene og ret uhyggelige historie her!

 

Godthåb Hammerværk