om

Vintercupnord er en selvbestaltet organisation som, i samarbejde  med lokale klubber, organisationer og andre frivillige, arrangerer MTBO (MTB Orientering) stævner i det Nordjyske.  Fra en beskeden start i 2009 deltog ca. 1300 MTB ryttere i sæson 2015/2016's seks etaper, og endnu flere sluttede op omkring arrangementerne i 2016/2017. Et nyt elektronisk tidtagningssystem er udviklet. Det har forøget interessen fra såvel sponsorer som deltagere, og vi opnår en hurtig og elegant afslutning på alle etaperne.

I tidens løb har AACRM (Aalborg Cykel-ring Motion) og Vejgård Cykelmotion suppleret med Internet information og tilmelding, og forskellige fotografer har leveret beskrivende billeder at fornøje sig med efter løbene.


Nye og tidligere arrangører er på banen for sæson 2018/2019, og skrivende stund viser sæson 2018/2019 endnu flere tilmeldte. Alle er velkommen til at deltage i vores arrangementer, og vi glæder os til at se dig.


Tak til vore nuværende og tidligere sponsorer Perform Sport, Craft, Riis Cykler, New Line, Fusion, Møller Sport, Vendelboe Cykler og flere lokale firmaer som i de forgangne år har gjort det muligt, at uddele præmier af stor værdi. Arrangørerne ,ingen nævnt ingen glemt,  har ydet en enestående indsats. Hjælpen har været unik på alle fronter.


Sommercuppen 2017 fik en fin  tilslutning. Gitte Møller var ene   arrangør på alle etaperne. Hun klarede alle opgaverne med diverse hjælpere, og Peppe tog sig af banelægningen i et nyt og spændende område omkring Fosdalen. Sommercuppen 2018 blev afholdt i henholdsvis Tranum, Sandmosen med Sandmose Skolen som center samt  i Aalborg  Ø og Gug. Peppe, Per og Gitte  var banelæggere på de 3 etaper som samlede en tilfredsstillende  rytterskare. 


Coronaen har sat sine spor på vore arrangementer i 2020. Vi måtte aflyse den sidste etape i vintercuppen i marts 2020, men Gitte tog udfordringen op og gennemførte Sommercuppen 2020. Vi havde 3 fine corona etaper som du kan læse mere om under sommercuppen.

 

Historien:

De fleste af os havde kørt MTBO i Skive med Motionisterne Skive Cykelklub som arrangør. Ideen bredte sig til DMU Midt/Nord med Silkeborg, Randers og Århus som arrangører. Nord kom så ind i billedet i sæson 2009/10 med denne indbydelse:

Aalborg Cykle-ring Motion, Jægerkorpsets IF, Cycling Nord og Aalborg Kaserners IF indbyder hermed til Vintercup.

Søndag 15. november kl. 10 fra Skørping Skole
Lørdag 12. december kl. 13 fra Nøvling Skole
Lørdag 16. januar kl. 13 fra Godthåb Skole
Lørdag 13. februar kl. 13 fra Aalborg Kaserner
Lørdag 27. marts kl. 13 fra Aalborg Cyklering klubhus Ny Kjærvej Aalborg

Løbene er samtidigt en del af den gennemgående vintercupserie i DMU Motion Midt/Nord med i alt10 løb, heraf de resterende 5 i Skiveserien der har start lørdag 7. november kl. 13:00 fra Sdr. Ring.

 

Indbydelsen var smukt udarbejdet, og de sædvanlige ildsjæle, flere med en baggrund i orienteringssporten, stod frem og ydede den sædvanlige indsats.Skive Motionisterne havde udarbejdet et beregningsprogram som indtil dato er blevet anvendt med stor succes. Programmet var lidt ømfindtlig overfor fejltastninger, men i det store hele fungerer det perfekt.

Den samlede resultatliste viste god opbakning, men det var ikke det helt korrekte billede. Århus, Silkeborg og Randers løbene havde ikke den nødvendig opbakning, og klubberne bakkede relativt hurtigt ud af aftalen. Det blev derfor besluttet  at Nord ville arrangere sine egne løb. 

 

Indbydelsen fra sæson 2013/2014  opererede fortsat med  betegnelsen Aalborgserien. En betegnelse som senere blev  forladt.


Vintercupnord har haft et stigende antal deltagere igennem årene, men løbene fik et ekstra boost da man kunne forhåndstilmeldte sig til de seks etaper, og få en på forhånd angivet starttid. Med 200 deltagere og et minuts interval mellem de startende hold giver det en forholdsvis lang ventetid for de sidst tilmeldte. Det har da også ved flere lejligheder være debatteret, om løbene ikke skulle klasseinddeles hvilket bl. a. ville kunne give den fordel, at flere hold kan starte samtidig. Som et forsøg blev der i sæson 2014/2015 indført at 2 hold startede samtidigt. Det har vist sig at være en rigtig god ide som alle er glade for og tilfredse med.  Løbene er inde i en konstant udvikling og i sæson 2014/15 barslede vi med et nyt elektronisk tidtagningssystem, som vil løfte løbene op på et unikt plan. Der gennemføres ligeledes en Sommercup. 


Vintercupnord fik også endelig sin egen hjemmeside. En fordel for arrangementerne og publicering af diverse oplysninger omkring løbene. Vi tror også på, at vore sponsorer vil finde det attraktivt. Støt dem som de støtter os og dermed også dig!

 

Skive Motionisterne arrangerer fortsat, i samarbejde med andre lokalklubber, vintercup og samler gennemsnitlig mellem 25-35 hold pr. løb med stigende tendens specielt efter at man er begyndt at sprede løbene ud til flere lokalområder bl. a. Viborg og Rødkærsbro. Løbene er åbne for alle, så hvis man har lyst til at prøve kræfter med andre områder, så er det bare at møde op. De findes på FB. Ved ikke lige hvor. Beklager!


Se foto arkivet og oplev "rigtig snevejr og rigtige vintercupløb". Sådan!


Såleds oplevet og referet

Per webber.