vintercup

Så er der åbnet for tilmelding til PerformSport MTBO sæson 2021/2022.


Tilmelding og betingelser her. HUSK: Der er stor rabat ved tilmelding til samtlige etaper før mandag den 25. oktober kl. 16.00.


Følgende datoer er fastsat for sæsonen:

  • 30. oktober 2021 - Saltum, Arrangør AaCRM
  • 20. november 2021 - Støvring - Arrangør Motionscykelklubben Himmerland
  • 11. december 2021 - Vester Hornum - Arrangør Bjarne Hoffmann og Johan Mac Lassen
  • 15. januar 2022 - Rold og Rebild - Arrangør Noah og Gertrud
  • 12. februar 2022 - Aalborg Området - VCR
  • 19. marts 2022 - Dronninglund - Jørgen og Peter


Der planlægges som før Corona med forplejning osv. Vi holder dig løbende orienteret her på siden. 


Placeringspræmier til de bedste hold ved de enkelte etaper og samlet for alle afdelinger samt naturligvis mange lodtrækningspræmier

HUSK at støtte vore venlige sponsorer som du finder links til nedenfor. Uden dem var vintercuppen ikke helt så spændende. Tak.


Vi glæder os til at se jer og be'r til en C----- (jeg vover slet ikke at skrive navnet!) fri sæson.


Med venlig hilsen

Styregruppen.

30. oktober 2021 - Saltum, Arrangør AaCRM 


Stævneansvarlig: Jan Gerberg Skals - mail: skals@bbnpost.dk - mobil 4088 8746

Følgende er modtaget fra Jan Gerberg Skals:


Arrangør af 1. afdeling af PerformSport MTB-O Vintercup 2021/22 er Aalborg Cykle-Ring Motion (AaCRM), og som afholdes med Nols Hallen, Nolsvej 1, Saltum som udgangspunkt – start og mål lørdag den 30. oktober 2021, med første start kl. 12:00.


Der er meget begrænset parkeringsmulighed ved hallen – der er stopforbud på begge sider af Nolsvej, hvilket alle på det kraftigste SKAL respekter. Der er masse af mulighed for parkering på offentlige p-pladser rundt omkring i byen. Der vil ikke være p-hjælpere nogen steder, så udvis venligst lidt selvjustits og tage behørigt hensyn til byens borgere som skal være der. Vi må være der.
Der er bade- og omklædningsfacilliter for såvel drenge som piger. Adgang til hallen skal ske på strømpefødder eller indendørs fodtøj. Ude sko/cykelsko er bandlyst i hallen og skal sættes inden indgang.


Al henvendelse kan ske til Jan Gerberg Skals på mail skals@bbnpost.dk eller mobil 4088 8746.


Vi har prøvet at dele sol og vind lige med Nols Hallen som udgangspunkt; men da Nols Hallen jo nu engang ligger, hvor den ligger, og da det udfordrende område befinder sig noget vest herfor, bliver der desværre en del af posterne ved asfaltvej. Den kortest vej rundt er i omegnen af 40 km, så kæden skal holdes stram, hvis man har intension om at nå alle 15 poster.
Posterne er placeret således at der skal køres på alle 3 typer belægning - asfalt, single spor og grus – nævnt i rækkefølgen med fleste km først og færrest sidst. I sommerhusområdet er der en del blinde grusveje som forbindes af forskellige stier. Disse er ikke alt for tydelige på kortet; men de er der, så hvis man ikke ligefrem har sit skarpe ungdomsyn i behold, vil det nok være en fordel at have et lille forstørrelsesglas med i lommen – et kortkompas med forstørrelsesglas, og pas nu på, for lige pludselig aner man ikke, hvor man er og i hvilken retning man skal. I den forbindelse kan man så måske lige læse den her og blive klogere red.


Vi glæder sig til at se jer.

Udsigten fra en af posterne

Lidt om Saltum, som har ca. 700 indbyggere og er beliggende 11 km syd for Løkken og 7 km nord for Pandrup. Byen hører til Jammerbugt Kommune. Umiddelbart sydøst for Saltum ligger den lidt mindre by Sønder Saltum, som var stationsby i perioden 1913-1963 på Hjørring-Løkken-Aabybro Jernbanen. Hvis man når så langt, vil der være mulighed for at stifte et flygtigt bekendtskab med byen.

Nordvest for Saltum ligger den 2 ha store Nols Sø, og det er formentlig den som har navngivet såvel vejen Nolsvej som hallen Nols Hallen.

Alle har sandsynligvis hørt om Saltum Bryggeri som oprindeligt var et hvidtølsbryggeri og Urban-depot. Det blev i 1944 købt af familien Larsen, som ejede det indtil 1999, hvor Carlsberg købte det. Før dette havde Saltum Bryggeri opkøbt Houlbjerg Bryggeri og Rørkjær. I rigtig mange år havde Saltum Bryggeri et nært samarbejde med Neptun Bryggeriet, som Carlsberg allerede havde opkøbt i 1973. I år 2000 blev Neptun overført til Saltum-Houlbjerg, som så skiftede navn til Saltum og Neptun Bryggerier som så i 2010 fusionerede med Carlsberg.
Saltum Bryggeri havde sin egen vandboring 100 m ned i undergrunden og fra denne bliver (blev?) der tappet vand direkte på flaske som kaldes "Kildevæld".


Forfatter: Jan Gerberg Skals